Energiebesparende maatregelen zoals zonneboilers & zonnepanelen

Zonneboilers zijn een investering, in sommige gevallen is er wel een subsidie mogelijk wat de prijs iets drukt. Toch zijn het interessante apparaten die op jaarbasis veel energie kunnen besparen. Natuurlijk is het zeer milieubewust, maar komt het wat kosten betreft ook uit? Dat is immers vaak de reden dat mensen de aanschaf van een dergelijk systeem doen. Denkt u na om een zonneboiler aan te schaffen? Dan vertellen wij u er graag wat meer over.

warm water

Zelf uw warm water voorziening regelen met een zonneboiler? Het kan veel schelen op uw energierekening..

De zonne-boilers zijn een uitstekende oplossing voor hoog energieverbruik. Voor het warm maken van water is behoorlijk wat energie nodig, dit kunt u lager maken door een zonneboiler te plaatsen. De boiler richt zich op het opwarmen van water. Dat uw gas kosten zullen dalen is dan ook een natuurlijk gevolg. Dit scheelt flink, want over het algemeen is gas namelijk de hoogste kostenpost van een energierekening. Een zonneboiler Expert Deal is helemaal een goede keuze. U krijgt dan namelijk offertes van meerdere partijen. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaald.

Een zonneboiler is echter relatief goedkoop, voor rond de 2000 euro heeft u er zeker 1. Daar staat dan wel tegenover dat u met een zonneboiler veel minder verbruikt, en dus op lange termijn goedkoper uit bent. Er komt een omslagpunt wanneer de aanschaf van de boiler is terugverdiend. Vanaf dat moment is al het warme water dat u opwekt zonder kosten. Laat een offerte maken bij uw installatiebedrijf en bekijk welke de goedkoopste of beste deal kan aanbieden. Vaak is de installatie inbegrepen in de kosten. Controleer dit wel goed, zodat u een eerlijke vergelijking kunt maken.

Ook zonnepanelen zijn een besparende maatregel

Zonnepanelen zijn een besparende en milieubewuste keuze, maar helaas is de aanschafprijs voor velen te hoog. Informeer bij uw gemeente of leverancier naar bepaalde subsidies, deze zijn echter niet altijd beschikbaar. Voorheen was dit wel het geval, maar het is inmiddels vrijwel allemaal op. Wat moet u doen als u toch graag van de voordelen van zonnepanelen gebruik wilt maken, maar het geld om de aanschaf te doen niet hebt? Als u zich in deze situatie bevind, dan kunt u ervoor kiezen om de zonnepanelen te kopen op afbetaling (u betaald dan maandelijks een bedrag). Zonnepanelen zijn dan ook interessant voor vrijwel iedereen.

zonnepanelen buitenAls u zonnepanelen heeft laten plaatsen, dan is het belangrijk om bij uw energie toeleverancier te melden dat u graag wilt terugleveren aan het bedrijf. Dit maakt het extra interessant om de panelen te plaatsen. Op het moment dat dit is gedaan zal men gaan kijken of het een mogelijkheid voor uw aansluiting is. Het kan namelijk niet altijd gedaan worden. Er zijn een aantal specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Vervolgens is het wachten op besparing. Aan het einde van het jaar zal u kunnen bekijken hoeveel stroom er er bespaard is met uw zonnepanelen. Vaak is dit een flinke besparing. Het is zeker leuk om hier naar te kijken en te zien hoe u geld uitspaart terwijl u direct meehelpt aan het behoud van onze planeet.