Comfort in uw woning zonder de hoge kosten?

badkamerUw kinderen zitten veel achter de computer, en in uw woning wordt er veel gebruik gemaakt van warm water. Bijvoorbeeld om in bad te gaan, of om te douchen. Allemaal heel prettig natuurlijk, en het zorgt voor veel comfort in uw woning.

Het moet echter wel allemaal betaald worden. De energieprijzen blijven maar stijgen. De overheid stimuleert het daarom om gebruik te maken van alternatieve manieren van energie op wekken. Zo kunt u voor stroom bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen op uw woning.

HR Ketel zuiniger in gebruik

En als u wilt besparen op uw gaskosten kunt u overstappen op een HR ketel. Deze zijn een stuk zuiniger en verbruiken dus minder gas. U kunt het echter ook nog een stapje verder zetten, namelijk door de inzet van een zogenaamde ZonneBoiler. Eerder hebben we het hier al over gehad, maar het is zeker een interessante mogelijkheid.

Op uw dak worden collectoren geplaatst, welke ervoor zorgen dat water wordt opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat u minder gas nodig heeft om het water op te warmen. In veel gevallen is het al warm genoeg om mee te douchen. Het water kan ook nog worden opgewarmd door een zuinige CV ketel. U kunt op deze manier honderden euro’s per jaar besparen op uw kosten voor gas.